Preview Mode Links will not work in preview mode

LLEARN Podcast

Dec 14, 2023

In deze aflevering van de ReguLLEARN-special gaan Hilly Drok en Valentina Devid in gesprek met James Mannion, auteur van het boek 'Fear is the mind killer'. Ze bespreken wat de term oracy inhoudt, hoe je dat onderwijst, en gaan op bredere vraagstukken rond implementatie in scholen.

Deze gehele aflevering is in het...


Nov 29, 2023

In deze aflevering gaan René Kneyber & Sacha van Looveren in gesprek met Maarten Müller over het boek Building Thinking Classrooms van Peter Liljedahl.

Hierin bespreekt Liljedahl hoe je leerlingen actiever in de denkstand krijgt.

Maarten werkt al ruime tijd met de methode van Liljedahl, en vertelt wat hij daarover...


Oct 29, 2023

In deze tweede aflevering van de ReguLLEARN specials – ter ere van het boek ReguLEER! dat in april 2024 zal verschijnen- gaan we in gesprek met Patrick Sins, lector aan de Hogeschool Rotterdam en Thomas More Pabo. In deze aflevering bespreken we waarom je zelfregulerend leren niet zelfregulerend kunt leren, en wat je...


Sep 22, 2023

In deze eerste aflevering van de ReguLLEARN SPECIAL, een spin-off van de LLEARN podcast over zelfregulerend leren, zijn Milou van Harsel en Peter Verkoeijen te gast bij Hilly Drok en Valentina Devid. Samen gaan zij in gesprek over flexibilisering in het onderwijs, en bespreken zij onder andere onder welke voorwaarden...


Aug 29, 2023

PSA: DOOR EEN TECHNISCH PROBLEEM KLINKT DEZE PODCAST MINDER GOED DAN JE NORMALITER VAN ONS GEWEND BENT. TOCH HOPEN WE DAT JE ER PLEZIER AAN BELEEFT!

In deze aflevering gaan Flemming van de Graaf, Valentina Devid en Hilly Drok in gesprek over het onderwerp zelfregulerend leren.

Ze bespreken waarom er veel kansen liggen...